Lionel Messi heeft Diego Maradona in het vizier

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Lionel Messi kan in het WK-kwalificatieduel Bolivia – Argentinië alweer een nieuwe mijlpaal in zijn carrière bereiken.

Lionel Messi kan in het WK-kwalificatieduel Bolivia – Argentinië alweer een nieuwe mijlpaal in zijn carrière bereiken: Diego Maradona evenaren of zelfs achter zich laten in de lijst van topschutters aller tijden van de nationale ploeg.
Na zijn doelpunt tegen Venezuela (3-1 winst) vorige vrijdag heeft Lionel Messi (25) nu 32 treffers in 78 wedstrijden voor Argentinië achter zijn naam. Diego Maradona scoorde tussen 1977 en 1994 in 91 selecties 34 keer voor de ‘Albiceleste’.

Messi kan zijn idool dus vanavond in het uitduel bij Bolivia evenaren of zelfs achter zich laten, al wordt dat niet evident in de ijle lucht van het Andesgebergte (3.600 meter hoogte). ‘La Pulga’ is nog niet vergeten dat de Argentijnen er in 2009 met 6-1 de boot ingingen.

Na Maradona kan Messi overigens Hernan Crespo (35 goals) passeren, maar om topschutter aller tijden van zijn land te worden heeft hij nog even te gaan. Die titel is nog steeds van Gabriel ‘Batigol’ Batistuta, die 56 keer raak trof voor het Argentijnse elftal.

Argentinië kan tegen Bolivia alvast een gouden zaak doen met het oog op kwalificatie voor het WK in Brazilië. Met nog zes speeldagen te gaan leidt het in de stand met 23 punten. Dat zijn er vier meer dan eerste achtervolger Colombia (dat naar Venezuela moet) en elf meer dan de vijfde, die niet meer automatisch gekwalificeerd is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content