Lionel Messi: ‘Gouden Bal is niet belangrijk’

© BELGAIMAGE

Lionel Messi kreeg na afloop van de WK-finale de Gouden Bal, wat hem officieel de beste speler van het tornooi maakt. Bij ontstentenis van de hoofdvogel kan het de Argentijnse sterspeler nauwelijks wat schelen.

“Op dit moment geef ik niets om die prijs. Het was me om de Wereldbeker te doen”, verklaarde de 27-jarige spits van Barcelona. “Die Gouden Bal vind ik helemaal niet belangrijk.”

Trots en ontgoocheling

“We hebben er alles aan gedaan om te winnen, maar het is niet gelukt. We misten net dat beetje geluk. De kansen hebben we gehad, maar we kwamen niet tot scoren. Ik denk dat we de titel vandaag wat meer verdienden dan Duitsland. We hadden gewoon niet het geluk dat we in de vorige wedstrijden wel hadden

We mogen best trots zijn op onze prestatie. Het was immers al van 1990 geleden dat we op een WK voorbij de kwartfinales kwamen, maar nu overheerst toch de ontgoocheling. We kunnen maar best naar de toekomst kijken. Over vier jaar is er weer een WK.”

Neuer: ‘Vieren met heel Duitsland’

De Duitser Manuel Neuer was wel blij met de trofee die hij als beste doelman mocht ophalen. “Maar dit is de titel van heel Duitsland. Ook die van jongens als Marco Reus en Lars en Sven Bender, die geblesseerd moesten afhaken. Allemaal verdienen ze het om wereldkampioen te zijn. Nu ga ik de titel met heel Duitsland vieren. Dat feest mag een tijdje duren.”

Partner Content