Lierse schrok van… lage looneisen van Capdevila

© Belga Image

In Lierse – Waasland Beveren maakte ex-wereldkampioen Joan Capdevila een bevredigend debuut in de Belgische competitie. Nog meer dan zijn prestaties hebben de Lierenaars lof voor de attitude van de Spanjaard, zo leerde Sport/Voetbalmagazine.

Een uur na Lierse-Waasland Beveren staat Joan Capdevila nog altijd minzaam de geïnteresseerde pers te woord. ‘Absoluut geen speler met sterallures, ik heb zelden een voetballer meegemaakt die zo’n liefhebber van het spelletje is’, zegt communicatieverantwoordelijke Ben Bruynseels die ook als tolk fungeert. Bij het buitengaan neemt de man die in 2010 wereldkampioen werd met Spanje uitgebreid de tijd om handtekeningen uit te delen aan de fans die al die tijd in de kou wachtten. Eerder speelde hij een vlekkeloze wedstrijd. De 37-jarige linksachter doet verdedigend zijn werk, heeft een goeie pass en maakt geen fouten. In het Lierse van dit seizoen is dat al heel wat.

In België belandde hij via Horacio Gaggioli, ook manager van Víctor Vázquez. Die vroeg aan zijn contactpersoon Santiago Flores en aan Kevin Franck om uit te kijken naar clubs die een linksachter zochten. Waar andere teams aarzelden, was Lierse meteen geïnteresseerd. Zodra Tomasz Radzinski de mail met Capdevila’s cv aantrof, reageerde hij.

‘Om verschillende redenen koos Joan voor Lierse’, zegt Gaggioli in Sport/Voetbalmagazine. ‘Voetbal is nog steeds Joans passie, hij wilde absoluut spelen, maakte niet uit waar. Voor het geld moet hij het niet doen. Vanuit België ben je snel in Barcelona, waar zijn familie woont. En België is een serieus land: je verdient er als voetballer niet superveel, maar je weet wel zeker dat je op het einde van de maand betaald wordt. Dat kan je van andere landen, bijvoorbeeld Turkije, niet zeggen. Ik had in België al goede ervaringen met het bestuur van Club Brugge, omtrent Vázquez, en met dat van Standard, dat Vinícius Araújo van Valencia huurt. Vandaar dat het met Lierse zo snel rond was.’

Bij Lierse schrokken ze van de financiële eisen van de speler, maar dan omdat die zo laag waren. Er zijn spelers op het Lisp die meer verdienen. Capdevila zocht, zo gaf hij aan, voor zichzelf gewoon een nieuwe uitdaging. Die vindt hij alvast bij Lierse, dat in de laatste vijf wedstrijden twee op vijftien haalde, vier goals maakte en er negentien tegen kreeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content