Lierse gaat weer voor eigen jeugd

© IMAGEGLOBE

In één week tijd gaf Lierse drie jeugdspelers een deeltijds profcontract:Gianni Vets (18), Jasper Van der Heyden (16) en Nick Van De Walle (16).

In één week tijd gaf Lierse drie jeugdspelers een deeltijds profcontract: verdedigende middenvelder Gianni Vets (18), aanvallende flankspeler Jasper Van der Heyden (16), zoon van voormalig international Stephan Van der Heyden, en middenvelder Nick Van De Walle (16).

Lierse reageert daarmee niet alleen op de interesse van Belgische topclubs, maar wil ook terug naar de traditie om eigen jeugd een kans te geven.

“Men kan niet langer zeggen dat buitenlanders en oudere spelers voorrang krijgen op het Lisp”, zegt CEO Jesse De Preter. “Onze strategie is: jongeren een kans geven zodra het kan.”

Van de 28 huidige kernspelers komen er zes uit de jeugdopleiding in Kessel, terwijl ook Stein Huysegems als zestienjarige op het Lisp debuteerde. De afgelopen jaren brak enkel Frédéric Frans door. Dit seizoen kregen nog drie eigen spelers een kans: Glenn Claes, Jason Adesanya en Thomas Wils.

Op Kessel installeert de medische staf een fysiek ontwikkelingsprogramma voor jonge spelers tussen 12 en 18 en wordt een mentale trainer aangesteld die bij de oudere leeftijdscategorieën de overstap naar het profbestaan begeleidt. (GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content