L’Equipe: ‘Een jong, maar ontstellend zwak Anderlecht’

© BELGA
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Wat schrijft de Franse pers over de walk-over van PSG op het veld van Anderlecht?

Volgens L’Equipe, de grootste en populairste sportkrant van Frankrijk, waren Fabrice N’Sakala en Cheikhou Kouyaté de zwakste schakels in het elftal van paars-wit. Zij kregen beide slechts 2 op 10 als wedstrijdquotering. Betere cijfers waren er voor Kaminski, Suárez, Praet, Kljestan en Gillet (allen 4/10).

Over N’Sakala -nota bene een Fransman- schreef de redacteur ter plaatse het volgende: N’Sakala kon de rushes van Van der Wiel niet opvangen. De twee eerste doelpunten van PSG kwamen vanaf zijn flank. Hij kreeg ook niet de gelegenheid om zich op offensief vlak te tonen, afgezien van één voorzet op het hoofd van Mitrovic.

Matias Suárez, voor de technische staf van Anderlecht de gebeten hond, kreeg daarentegen nog enigszins positieve commentaar: Begon sterk aan de partij en zette Van der Wiel aanvankelijk onder druk. De linkerflankaanvaller pakte bovendien uit met een knap schot waarop Sirigu (doelman, nvdr) zich moest tonen. Verdween nadien langzaam uit de wedstrijd en werd aan de rust gewisseld.

Ook Anderlechtgoalie Thomas Kaminski, die volgens L’Equipe een grotere score verhinderde en Ibrahimovic van een historisch aantal goals in één wedstrijd hield, mocht wat lof in ontvangst nemen.

Net zoals de Belgische media focussen de Franse journalisten vooral op de knalprestatie van de Zweedse spits van PSG. Die tegen een jong, maar ontstellend zwak Anderlecht -zo schrijft L’Equipe- het veelzijdige gamma van een sublieme topspits demonstreerde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content