Leekens niet ontmoedigd door nederlaag Rode Duivels

© Belga

De bondscoach geeft toe dat de Rode Duivels in en tegen Finland te traag speelden en efficiëntie misten, maar zag ook positieve punten.

Bondscoach Georges Leekens geeft toe dat de Rode Duivels in en tegen Finland (1-0 verlies) te traag speelden en efficiëntie misten, maar zag ook positieve punten. “Maar als we tegen Duitsland zo veel ruimte weggeven, vermoorden ze ons”.

Leekens gaf donderdag zijn analyse van de verloren oefeninterland tegen Finland.

“Ik zeg niet dat we goed gespeeld hebben, maar de wedstrijd heeft me in het kader van de partij tegen Duitsland (EK-kwalificatieduel op 3 september, nvdr.) toch veel informatie gegeven”, aldus Leekens.

“In vriendschappelijke wedstrijden moet je zaken uitproberen. We probeerden dominant te spelen en creatief te zijn, maar onze snelheid van uitvoering was er niet en we vonden niet meteen oplossingen”.

De Belgen creëerden in Turku amper kansen, gaf Leekens toe. “We missen efficiëntie. Op internationaal niveau krijg je vaak maar een handvol halve kansen, en daar moet je uit zien te scoren. We speelden ook te traag en er was geen evenwicht op het middenveld”.

“We worden opnieuw met de nuchtere feiten geconfronteerd, maar ik laat me niet ontmoedigen door deze nederlaag”.

Leekens was wel tevreden over de mentaliteit van zijn groep. “De spelers waren vrij streng voor zichzelf, dat is een goed teken. Ze zochten niet naar excuses.”

Duitsland

De bondscoach blikte ook vooruit naar Duitsland. “Dan hebben we iedereen op topniveau nodig”, zei hij. Tegen de Duitsers recupereert Leekens Van Buyten en Fellaini.

“Als we tegen Duitsland zo veel ruimte weggeven als in de partij tegen de Finnen, vermoorden ze ons”, weet Leekens. “Hun snelheid van uitvoering ligt bijzonder hoog, het wordt zaak om onze techniek te koppelen aan mentaliteit, duelkracht en spelintelligentie.”

Kwalificatieduels

De partij tegen Duitsland op 3 september is bijna uitverkocht. Op 7 september geven de Rode Duivels in Istanboel in hun tweede EK-kwalificatiewedstrijd in groep A Turkije partij.

(Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content