Kwartfinale tegen Bayern München in Duitse beker is leuke bonus voor SC Paderborn 07

© BELGAIMAGE

De derdeklasser ontvangt in de kwartfinales van de DFB-Pokal het sterrengezelschap van Bayern München thuis.

Bij de loting werd SC Paderborn als enige niet-eersteklasser door Horst Hrubesch (ex-Standard) – tegenwoordig sportief directeur bij de Duitse voetbalbond DFB – gekoppeld aan Bayern München, achttienvoudig bekerwinnaar. Dat nieuws werd in Noordrijn-Westfalen onthaald op luid gejuich. Elke kwartfinalist ontvangt immers maar liefst 1,273 miljoen euro, maar bovendien zal het thuisduel – aftrap op dinsdag 6 februari om 18.30 uur – voor een volle Benteler-Arena plaatsvinden. De maximale capaciteit bedraagt daar wel ‘amper’ 15.000 plaatsen, maar nog voor het lot de koploper uit de derde Bundesliga aan de topclub uit Beieren koppelde, was afgesproken dat er niet zou worden uitgeweken naar een groter stadion. SC Paderborn speelde dit seizoen bij zijn elf thuisduels gemiddeld voor 7489 toeschouwers, in zijn reeks goed voor een vierde plaats na FC Magdeburg (17.335), Hansa Rostock (11.500) én Karlsruher SC (10.417). Alleszins al beter dan de verhoopte 6700.

Bij een stunt kan het team van voorzitter Wilfried Finke (66) zelfs nog 2,55 miljoen euro op zijn rekening bijschrijven. Daar denkt coach Steffen Baumgart (46), sinds april 2017 bij SC Paderborn, helemaal niet aan. Na de teleurstellende achttiende stek op twintig ploegen vorig seizoen in de derde Bundsliga is een snelle terugkeer naar een reeks hoger de absolute prioriteit. De gemiddelde leeftijd van de 31-koppige spelerskern is 24,5 jaar, het budget zakte van 9,5 naar 8 miljoen euro.

De huidige goede klassering en het bekersucces volgen op een ferme terugval, want SC Paderborn 08 degradeerde op het einde van het seizoen 2014/15 – als promovendus – uit de Bundesliga (als achttiende, met 31 punten), een jaar later gebeurde dat nog eens in de Tweede Bundesliga, toen de club het seizoen afsloot als allerlaatste.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content