KV Mechelen stelt plannen nieuwe hoofdtribune voor

© Belga Image

Volgende week woensdag wordt er in Mechelen gestart met de afbraak van de hoofdtribune van het AFAS-stadion, nadien starten de werken aan de nieuwe businesstribune, met 1.999 zitplaatsen, skyseats en skyboxen.

Aan het project is een kostenplaatje van zestien miljoen euro verbonden, zo maakte KV Mechelen donderdag bekend.

Geen impact

Ook na de recente degradatie naar de tweede klasse wordt er Achter de Kazerne aan de toekomst gewerkt. ‘De middelen zijn er, de plannen getekend en we hebben een bouwpartner (Verelst, nvdr.) die ons de komende vijf seizoenen ondersteunt’, zo zegt Olivier Somers, hoofdaandeelhouder van KV Mechelen. ‘Belangrijk is ook dat de bouw geen impact heeft op het voorziene sportieve budget.’

Op het gelijkvloers van de nieuwe tribune komen de ticket- en fanshop, spelersfaciliteiten, nieuwe kleedkamers, perszaal en keuken. Op de eerste verdieping worden de business lounge en restaurant met tussenverdieping ondergebracht. Op verdiepingen twee en drie komen skyboxen met buitenseats en op de vierde verdieping vinden we dan de perstribune terug, in de hoeken komen er tot slot cornerboxen.

Europees

Alles wordt gebouwd volgens de UEFA-richtlijnen, waardoor er dus ook Europees voetbal in het stadion gespeeld kan worden.

Tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen zou het gelijkvloers met kleedkamers en tribune klaar moeten zijn. Nadien volgt nog de binnenafwerking van de nieuwe hoofdtribune.

Partner Content