KV Mechelen praat weer met Porto

© BELGA

KV Mechelen blijft ervoor openstaan om spelers te huren van Europese topclubs. Dat zegt sportief directeur Fi Vanhoof deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Die houding is niet meer vanzelfsprekend sinds het contract tussen Denis Alibec en KV Mechelen vorige week door de club werd stopgezet om dringende redenen. Alibec, eigendom van Inter, is al de tweede huurling van KV die dit seizoen voortijdig vertrekt. In januari verbraken Porto en Malinois het contract rond Sérgio Oliveira. Hij had aanpassingsproblemen en heimwee.

“Maar we hebben nog altijd contact met Inter en zeker met Porto”, aldus Vanhoof. “Er is sprake van om nog jongens te huren. Eigen spelers hebben blijft de prioriteit, maar opportuniteiten zullen we benutten.”

Vanhoof trekt wel lessen: “We moeten zulke spelers vooraf beter screenen en ze moeten de voorbereiding meedoen. Toen Alibec en Oliveira kwamen, was het seizoen al vijf matchen bezig en stonden we eerste. Als er dan gasten bij komen, worden die gezien als rivalen. Zijn ze er van bij de start, dan worden ze opgenomen in de groep. En dan passen ze zich aan.”

“Het kan dat jongens van zulke clubs de Belgische competitie te licht opnemen, maar als ze oefenmatchen spelen en daarin zelf merken dat ze harder moeten werken en anders moeten voetballen, denken ze niet zo vlug dat ze hier de pannen van het dak zullen spelen. Daarnaast moet je erkennen dat Alibec een bepaald karakter had.” (KDR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content