KV Mechelen piekert over zijn sportief directeur

© IMAGEGLOBE

Bij KV Mechelen sijpelen er bedenkingen naar buiten omtrent het functioneren van Fi Vanhoof, de 72-jarige sportief directeur van de club. “Fi heeft dringend nood aan hulp”, aldus de voorzitter.

Bij KV Mechelen sijpelen er bedenkingen naar buiten omtrent het functioneren van Fi Vanhoof, de 72-jarige sportief directeur van de club. “Fi heeft dringend nood aan hulp”, aldus de voorzitter.

De Poolse verdediger Seweryn Michalski en de Zweedse spits Viktor Prodell zijn in het afgelopen tussenseizoen aangeboden door makelaars en niet bijzonder gescreend vooraleer ze een contract kregen. Nochtans zijn zij, samen met spits Benjamin Mokulu, de jongens aan wie KV, enkele maanden geleden zo’n 1,1 miljoen euro besteedde.

“Michalski heb ik zelf vooraf niet gezien”, geeft Vanhoof toe in een verhaal in Sport/Voetbalmagazine. “En Prodell alleen op beelden. Maar andere mensen van de scouting zijn hen wel gaan bekijken. Ik heb vertrouwen in die mensen.”

Voorzitter Johan Timmermans zegt in een reactie: “Ik ben mij ervan bewust dat Fi dringend nood heeft aan hulp. We willen en kunnen een monument als hij niet zomaar vervangen. Ik denk dat we eerst iemand moeten halen die Fi helpt bij de scouting en dan bekijken hoe we verdergaan.”

Vanhoof heeft een rijk verleden bij KV Mechelen. Hij is al quasi heel zijn leven verbonden met de club. Vroeger was hij er ook al speler en trainer. Toen KV in het seizoen 2002-2003 in vereffening ging, hielp Vanhoof mee bij de redding van de club.

Iets meer dan tien jaar na zijn degradatie naar de derde klasse geldt KV Mechelen als een subtopper in de eerste klasse. Vanhoof is een van de architecten van de succesvolle terugkeer naar het hoogste niveau. Onder zijn impuls haalde KV de voorbije seizoenen telkens spelers voor weinig of geen geld die de club op sportief en financieel vlak veel bijbrachten.

Op dit moment staat KV Mechelen twaalfde in het klassement, amper twee punten boven de degradatiezone.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content