KSV Roeselare en Anderlecht zoeken toenadering

© BELGA
Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

Een scheiding tussen tweedeklasser KSV Roeselare en overnemer Didier Frenay is nabij, zo valt deze week in Sport/Voetbalmagazine te lezen. In dat geval komt een samenwerking met Anderlecht weer aan de orde.

Een scheiding tussen tweedeklasser KSV Roeselare en overnemer Didier Frenay is nabij, zo valt deze week in Sport/Voetbalmagazine te lezen. In dat geval komt een samenwerking met Anderlecht weer aan de orde.
KSV Roeselare hield enkele maanden geleden tijdens de onderhandelingen met Global Football Solutions (een buitenlandse vennootschap van spelersmakelaar Didier Frenay) ook een B-scenario achter de hand. Dat omvatte een verregaande structurele samenwerking met Anderlecht, waarbij de West-Vlaamse tweedeklasser als opleidingsclub voor de Brusselaars zou fungeren.

Devroe en Van Holsbeeck

Beide clubs onderhouden al langer een prima relatie doordat Herman Van Holsbeeck en Luc Devroe het persoonlijk goed met elkaar kunnen vinden. Tijdens Devroes eerste dienstverband als sportief directeur bij Roeselare sloot Yves Vanderhaeghe er zijn carrière af en werd Sami Allagui (tegenwoordig scorend voor Hertha BSC) door de Brusselaars ter beschikking gesteld.

Bij Devroes terugkeer twee jaar geleden – na vier seizoenen bij Club Brugge – werd die draad weer opgepikt. Dat resulteerde in de definitieve transfer van Birger Longueville en uitleenbeurten van Junior Kabananga en Abdel Bouhna.

Opnieuw toenadering

In de nieuwe constructie zou Anderlecht een viertal spelers ter beschikking hebben gesteld, wat Roeselare zou hebben toegelaten de loonmassa aanzienlijk naar omlaag te halen.

Ook zou Anderlecht een trainer op Schiervelde hebben geplaatst om zijn spelers van nabij op te volgen. De naam van Yves Vanderhaeghe viel, maar tot gesprekken met de assistent-trainer van KV Kortrijk kwam het dit keer niet. Twee jaar geleden nog wel, toen Vanderhaeghe met Sergiy Serebrennikov in de weegschaal lag voor de functie van hoofdcoach.

“Anderlecht wilde niet meestappen in een verhaal waarbij de club rechtstreeks of onrechtstreeks in handen zou zijn van een makelaar”, aldus Johan Plancke, CEO van KSV Roeselare. De kans is reëel dat Roeselare, mocht de deal met Global Football Solutions afspringen, opnieuw toenadering zoekt tot Anderlecht.

Met het minderwaardige spelersmateriaal en de dure technische staf die Didier Frenay neerzette op Schiervelde, staat de ploeg momenteel stijf onderin de tweede klasse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content