Kroaat fluit wedstrijd Anderlecht – Galatasaray

© Belga

De Europese Voetbalbond UEFA heeft de Kroaat Ivan Bebek aangeduid als scheidsrechter voor de wedstrijd tussen landskampioen RSC Anderlecht en het Turkse Galatasaray.

De Kroaat Ivan Bebek is door de Europese Voetbalbond UEFA aangeduid als scheidsrechter voor het treffen van woensdag tussen landskampioen RSC Anderlecht en het Turkse Galatasaray, op de vijfde speeldag in groep D van de Champions League.

De 37-jarige Bebek floot in het verleden al twee Europese wedstrijden van Anderlecht. In het seizoen 2012-2013 was hij scheidsrechter in de groepswedstrijd in de Champions League op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg (1-0 nederlaag). In 2011-2012 floot hij de groepswedstrijd in de Europa League tussen Anderlecht en Lokomotiv Moskou. Paars-wit haalde het toen na een spektakelstuk met 5-3.

Nederlaag

Na de 3-1 nederlaag van zaterdag op het veld van Charleroi leeft Anderlecht gespannen toe naar de belangrijke wedstrijd van woensdag. Als de Belgische recordkampioen wint van Galatasaray, zijn ze meteen zeker van minstens de derde plaats in de groep en Europese overwintering. Op de zesde en tevens laatste speeldag in de Champions League zakt Paars-wit op 9 december naar Borussia Dortmund af. De Duitse vicekampioen is na een twaalf op twaalf in de groepsfase al zeker van kwalificatie voor de achtste finales. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content