Kortrijk: ‘Dupuis is een verbeterde versie van Veselinovic’

© IMAGEGLOBE

Ongewoon veel bedrijvigheid was er te melden in Kortrijk, traditioneel aan de late kant met transfers. De grootste slag sloeg Kortrijk met het behouden van Brecht Dejaegere, dé revelatie van play-off 1.

“Veel mensen waren wellicht verrast dat hij blijft”, zegt Luc Demeyere, voorzitter van het directiecomité. “Hopelijk kan na hem meer eigen talent doorstromen.”

Opvallend: toen Sven Kums bijtekende in Kortrijk, was dat op voorwaarde dat er een gelimiteerde transfersom in zijn contract zou staan. Volgens KV Kortrijk is er bij Dejaegere geen sprake van zo’n clausule.

Kévin Dupuis & Thomas Matton

KVK stelde ook al twee nieuwe spelers voor: de Franse spits Kévin Dupuis en middenvelder Thomas Matton. Na Rossini en Veselinovic haalt Kortrijk met Dupuis, einde contract bij Châteauroux, opnieuw een grote, bonkige spits binnen.

“Onze mensen volgden hem al anderhalf jaar”, zegt Demeyere. “Hij is sterk in duel, kan kaatsen en heeft een neus voor de goal. We zien in hem een verbeterde versie van Veselinovic.”

Matton, overgenomen van Zulte Waregem, is dan weer de logische vervanger van Mo Messoudi. Na november kwam Matton niet meer aan de bak door een voetblessure, maar de medische tests brachten geen chronische letsels aan het licht. Blijven nog een viertal plaatsen in te vullen, waaronder zeker een spits en een centrale verdediger. (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content