Kortrijk – Charleroi: de pokeraar in Felice Mazzu

© Belga Image

‘Als Anderlecht, Club Brugge of AA Gent nog iemand zoeken centraal achterin met brains en een uitstekend positiespel, aarzel dan niet om Benoît Poulain in huis te halen’

Het eerste gelijkspel van PO1 werd dus opgetekend in het Guldensporenstadion, bij het duel tussen KV Kortrijk en Charleroi. In de reguliere competitie werd het nog 0-0, nu een billijke 1-1-score. Trainer Yves Vanderhaeghe wist dat Charleroi ging uitpakken met een stevige verdedigende organisatie en was maar wat blij dat de gevreesde linkerflankspeler Clément Tainmont uiteindelijk niet fit geraakte en zijn basisplaats moest afstaan aan de jonge Jessy Gálvez López.

Die laatste kon zich – vooral fysiek – helemaal niet doorzetten tegen Anthony Van Loo, die aan de zijde van uitblinker Benoît Poulain sterk voor de dag kwam. Trouwens, als Anderlecht, Club Brugge of AA Gent nog iemand zoeken centraal achterin met brains en een uitstekend positiespel, aarzel dan niet om deze 27-jarige Fransman in huis te halen, ondanks zijn nog lopend contract tot 2016.

Na de voorsprong via Ivan Santini – alweer hij, met zijn veertiende seizoensgoal – dachten ze bij KV Kortrijk dat de buit binnen was. Maar net dan kwam de pokeraar in Felice Mazzu naar boven: door de inbreng van Kalifa Coulibaly en Dieumerci Ndongala werd er door de Carolo’s plots wel perfect gebruikgemaakt van de ruimte op de flanken. Maxime Chanot verloor even zijn rechtstreekse tegenstander uit het oog en de puntendeling was een feit.

Door de fanatieke aanhang van Charleroi werd dit puntje stevig gevierd. Ze waren talrijk opgekomen, staken na een half uur vuurwerk aan uit onvrede met de te hoge toegangsprijzen en scandeerden na afloop heel luid hun afkeer tegenover Standard. Die Waalse derby staat komende zaterdag om 18 uur geprogrammeerd op Mambourg, met de vijfde (of vierde) plaats als inzet. Twee en een half uur later mag/moet KV Kortrijk naar Anderlecht, dat uit zal zijn op een stevige revanche na de nederlaag bij Club Brugge en zijn titelkansen nieuwe hoop wil inblazen. Een stuntzege kan de Kerels zelfs voor de Brusselaars brengen: Yves Vanderhaeghe zal dit graag lezen en mag dromen, Besnik Hasi gruwelt alleen maar van een dergelijk rampscenario.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content