Kompany zegt af, Hazard onzeker voor oefenduel tegen Oranje

© Belga

Kapitein wordt centraal achterin vervangen door Daniel Van Buyten.

De Rode Duivels moeten het in hun oefenduel tegen Nederland zonder kapitein Vincent Kompany stellen. De verdediger van Manchester City kampt met een kuitblessure en gaf forfait voor de laatste training van de Belgen. Ook Eden Hazard is twijfelachtig.
Kompany is al een tijdje op de sukkel met zijn kuit. Er werd al langer getwijfeld over zijn beschikbaarheid voor de 125e Derby der Lage Landen, maar afgelopen zondag speelde hij wel nog een hele wedstrijd in de Engelse Supercup tegen Chelsea (2-3 winst).

De beslissing om hem niet te laten spelen werd in onderling overleg met Manchester City-coach Roberto Mancini genomen, verduidelijkte bondscoach Marc Wilmots. Kompany, die wel bij de selectie blijft, is immers nog niet fit genoeg om twee opeenvolgende wedstrijden op hoog niveau op korte tijd af te werken. Woensdag zal hij centraal achterin vervangen worden door Daniel Van Buyten.

Achter de naam van Hazard staat dan weer een vraagteken. Hij heeft sinds het duel van zondag tegen de Citizens last van een contractuur in de dij.

Met het oog op de start van de WK-kwalificatiecampagne voor Brazilië 2014, op 7 september in en tegen Wales, wil Wilmots absoluut geen risico’s nemen met zijn internationals. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content