Koeman coach van FC Eindhoven

De Nederlander Erwin Koeman gaat aan de slag bij de tweedeklasser na het vertrek van Ernest Faber naar grote broer PSV.

De voormalige verdediger van KV Mechelen zat sinds zijn ontslag bij FC Utrecht (oktober 2011) zonder club. Gisteren bereikten FC Eindhoven en de coach een overeenkomst tot het eind van dit seizoen. Nadien zal er gesproken worden over een eventuele verlenging.

Kans op promotie

FC Eindhoven staat momenteel derde in de Jupiler League, de Nederlandse tweede klasse. In theorie maakt het nog kans op de titel. De Eindhovenaren tellen zeven punten minder dan de leider. “Het is voor ons een geschenk dat wij een trainer van dit kaliber aan onze organisatie kunnen toevoegen”, zei algemeen directeur Hans Smulders van FC Eindhoven tegen het Eindhovens Dagblad. “We hebben er alle vertrouwen in met hem de nacompetitie te halen.”

Vriendendienst

Koeman vond het wel jammer dat zijn naam niet viel bij zijn voormalige club PSV als hoofdtrainer. “Het valt me tegen dat ik niet word genoemd. Voor PSV ben ik groot genoeg”, zei hij tegen de krant De Telegraaf. “Ik beschouw dit als een vriendendienst. Ik was vrij, woon in de buurt en gun deze club het allerbeste. Ik voel mij niet te groot voor Eindhoven”, verklaarde de ex-bondscoach van Hongarije en ex-hoofdtrainer van RKC, Feyenoord en Utrecht.

Zaterdag debuteert hij voor zijn nieuwe werkgever tegen Telstar. (MSA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content