Kljestan looft Tielemans voor Champions Leagueduel tegen Olympiakos

© ImageGlobe

Anderlechtcoach John van den Brom brengt hoogstwaarschijnlijk Youri Tielemans (16) aan de aftrap van het belangrijke Champions Leagueduel tegen Olympiakos Piraeus.

Anderlechtcoach John van den Brom brengt hoogstwaarschijnlijk Youri Tielemans (16) aan de aftrap van het belangrijke Champions Leagueduel tegen Olympiakos Piraeus.

Youri Tielemans mocht dit seizoen al vijf keer opdraven bij Anderlecht, twee keer startte hij in de basis. Tegen Olympiakos komt daar zo goed als zeker een derde basisplaats bij, zo liet trainer John van den Brom uitschijnen. Speelt hij tegen de Grieken, dan wordt de middenvelder – met zijn 16 jaar en 148 dagen – de op twee na jongste speler ooit in de Champions League.

Volgens ploegmaat Sacha Kljestan heeft Tielemans ondanks zijn jonge leeftijd de kwaliteiten om een sleutelrol te spelen tegen Olympiakos. Tielemans speelde afgelopen weekend nog 90 minuten tegen Lierse (2-0 winst, nvdr.).

‘Het is een gemak om met hem samen te spelen, hij werkt hard,’ zei de Amerikaan in een interview met de UEFA. ‘Wat me vooral verbaasde, is dat hij na onze slechte eerste helft tegen Lierse en het protest van de fans zo sterk reageerde. In de tweede helft speelde hij goed en dat toont zijn karakter.’

Na de nederlaag in Benfica moet Anderlecht winnen van Olympiakos, wil paars-wit nog meestrijden in groep C. In augustus verloor RSCA een oefenduel op het veld van de Griekse kampioen, maar dat hoeft volgens Kljestan niets te bekenen. ‘Je kan daar enkele conclusies uit trekken, maar zeker niet veel. Er stond niets op het spel, deze wedstrijd wordt sneller en fysieker.’ (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content