Kevin De Bruyne: ‘Vercauteren en Been zijn elkaars tegenpool’

© IMAGEGLOBE

Sport/Voetbalmagazine had een gesprek met momenteel de beste speler op de Belgische velden: Kevin De Bruyne. Enkele passages…

“Ik heb daar altijd gespeeld, maar dan iets hoger, meer op de tien. Ook bij de Belgische beloften speelde ik op die positie. Toch heb ik niet echt een voorkeur, ik heb gewoon altijd gezegd dat ik centraal geschoold ben, dat is alles. Later ben ik op de flank terechtgekomen omdat Vercauteren niet veel andere opties had. Ondertussen beschouw ik het als een troef dat ik op beide posities uit de voeten kan. Zet Been me volgende keer weer op de flank: even goed, hoor.”

Over zijn transfer naar Chelsea

“Ik wilde enkel bij een club terechtkomen die rekening hield met mijn ontwikkeling. Chelsea heeft wel gezegd dat als de voorbereiding supergoed zou meevallen, dat ze mij dan zouden houden. Maar ik besef dat ik zelfs dan toch weinig aan spelen zou toekomen. Dan word ik liever uitgeleend om nog een jaar progressie te maken.”

Over Mario Been

“Been en Vercauteren zijn elkaars tegenpool. Been zit meer dan de helft van de tijd tussen zijn spelers in de kleedkamer, terwijl we Vercauteren enkel zagen vlak voor de training en nadien tijdens het eten. Ook de manier van spelen is anders. Vercauteren wilde direct naar doel, terwijl Been voor een meer voetballende aanpak kiest. Dat vergde toch ook wat aanpassing.”

Over zijn afscheidstoernee op de Belgische velden

“Liefst zou ik zo lang mogelijk in het buitenland blijven. Maar moet ik terugkomen naar België dan is het zo. Je moet altijd proberen de uitdaging aan te gaan, daar mag je achteraf geen spijt van hebben. Het zal wel speciaal zijn als ik mijn laatste wedstrijd voor Genk speel, omdat het in Gent is. Dat voelt raar. In Gent, waar het allemaal begonnen is voor mij.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content