Kevin De Bruyne moet wellicht onder het mes en is maanden out

© Getty

Kevin De Bruyne heeft een ernstige blessure opgelopen en zal maanden buiten strijd zijn. ‘Mogelijk is een operatie nodig, die beslissing is nog niet genomen, maar sowieso zullen we hem een paar maanden moeten missen’, deelde zijn club Manchester City dinsdag mee.

De Bruyne leek hersteld te zijn van de hamstringblessure die hij in juni opliep tijdens de Champions League-finale en maakte vrijdag zijn wederoptreden op de eerste speeldag in de Premier League. Na 23 minuten in het met 0-3 gewonnen duel op het terrein van Burnley moest de Rode Duivel echter al terug naar de kant, opnieuw met een probleem aan de hamstrings.

‘Zware klap’

Trainer Pep Guardiola sprak eerst van een onbeschikbaarheid van ‘een paar weken’, maar doktersonderzoek maakte duidelijk dat het ernstiger is dan dat. Dat bevestigde Guardiola dinsdag op een persconferentie in Piraeus, waar City het woensdag om de Europese Super Cup opneemt tegen Sevilla. ‘Het is een zware klap’, zei de trainer. ‘Als hij geopereerd wordt, kan het drie tot vier maanden duren voordat we hem terugzien. Kevin heeft specifieke kwaliteiten. Hij is niet zomaar te vervangen, maar we moeten vooruit.’

De Bruyne mist door de blessure ook de volgende EK-kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels, op 9 en 12 september tegen Azerbeidzjan en Estland, en het is weinig waarschijnlijk dat hij er in oktober, tegen Oostenrijk en Zweden, en november, tegen Servië en Azerbeidzjan, wel bij zal zijn.

Partner Content