KBVB zit verveeld met nieuwe rel rond hoge facturen: 600 euro voor taxirit in Londen

© Belga Image

De Belgische voetbalbond (KBVB) zit verveeld met een nieuwe rel rond een aantal exuberante facturen van het scoutingteam van de Rode Duivels. De timing, daags na de herverkiezing van voorzitter François De Keersmaecker, is geen toeval.

Zo konden media vaststellen dat onder meer assistent-coach Vital Borkelmans 600 euro mocht uitgeven voor een retour-taxirit van het station van Londen naar het stadion van Chelsea. Een verplaatsing van amper 12 kilometer.

Bespreking

De KBVB reageert via communicatieverantwoordelijke Brecht Schelstraete op de heisa. ‘De e-mails en facturen waarvan sprake hebben betrekking op een aantal scouting-opdrachten in de maanden maart en april van dit jaar’, lijkt de bond de cijfers te bevestigen.

‘De financiële directeur van de KBVB heeft daarvan vorige week de facturen ontvangen en heeft vrijdagnamiddag intern een e-mail ter verklaring van deze exuberante kosten gevraagd. De betrokken manager, die vrijdag in verlof was, en de CEO hebben daar vrijdag niet meer op gereageerd omdat dit een bespreking binnen de directie vroeg deze maandag. We betreuren dan ook dat facturen die op vrijdag ontvangen werden door de financieel directeur al op zondag in de media verschenen.’

De bond beseft naar eigen zeggen dat deze uitgaven niet te verantwoorden zijn. ‘Het spreekt voor zich dat dergelijke uitgaven onaanvaardbaar zijn en niet passen binnen het “good governance”-beleid van financiële rigueur die de KBVB nastreeft. De maatregelen die reeds genomen werden, moeten dergelijke kosten in de toekomst vermijden’.

Geen toeval

Het lekken van de facturen moet gezien worden binnen het kader van de herverkiezing van voorzitter François De Keersmaecker. De Keersmaecker leeft op voet van oorlog met de profclubs van de Pro League, die een koerswijziging binnen de voetbalbond nastreven en De Keersmaecker daar niet toe in staat achten. Dat de facturen op zondag gelekt werden, daags na de persoonlijke triomf van De Keersmaecker, is dus zeker geen toeval. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content