KBVB wijst verzoek van Servië af

© AFP

Servië wil zijn WK-kwalificatieduel van vrijdag 12 oktober tegen de Rode Duivels in Novi Sad en niet in Belgrado spelen, maar stuit op een njet van de Belgische voetbalbond (KBVB).

De Servische bondscoach Sinia Mihajlovic argumenteert dat de spelersgroep en hijzelf niet gelukkig zijn met de negatieve houding van de supporters in de hoofdstad Belgrado.

Tijdens de voorbije EK-kwalificatiecampagne werd Servië in het stadion van Partizan of dat van Rode Ster steevast uitgejoeld door ontevreden thuisfans. De rivaliteit tussen de supporters van de twee rivaliserende clubs uit Belgrado komt vaak tot uiting bij interlands. “Zo’n negatieve reacties kunnen mijn jonge spelersgroep negatief beïnvloeden. Als we in Servië spelen, moeten de supporters een voordeel zijn, geen nadeel. Vandaar ons verzoek”, aldus Mihajlovic.

Tijdens de klinkende 6-1 overwinning in hun tweede WK-kwalificatieduel tegen Wales werden de Serviërs in het kleinere stadion van Novi Sad gesteund door zo’n 15.000 enthousiaste fans.
De KBVB gaat echter niet akkoord met het verzoek van Servië, waardoor de wedstrijd op 12 oktober zoals gepland in Belgrado moet plaatsvinden. Woordvoerder Stefan Van Loock: “Na hun 6-1 zege tegen Wales willen ze natuurlijk graag hun volgende wedstrijden ook in Novi Sad afwerken. Bovendien moeten ze zo’n aanvraag minstens 30 dagen voor het duel indienen en die termijn is ondertussen al verstreken. Het duel gaat dus zoals gepland in Belgrado door.” (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content