Kan Dries Mertens zich nog eens tonen?

© Belga Image

Napolicoach Maurizio Sarri is van plan om enkele basispionnen rust te gunnen in de Europa Leaguewedstrijd tegen Villarreal. De kans is dus groot dat Dries Mertens aan de aftrap start.

Het is niet toevallig dat Dries Mertens net in de Europa League aan de aftrap verschijnt. Net als de vorige coach Rafael Benitez, geeft Maurizio Sarri in de competitie de voorkeur aan Lorenzo Insigne.

Mede door een blessure aan het linkerbovenbeen, die hij opliep in de topper tegen Fiorentina, stond onze landgenoot nog maar negen keer in de basis dit seizoen bij Napoli.

Groots tegen Club

Mertens kwam dit seizoen nog niet vaak in actie, maar Sarri is toch zeer tevreden over de agressiviteit en de inzet van de Leuvenaar. In de groepsfase van de Europa League scoorde Mertens vijf keer en gaf één assist in slechts drie wedstrijden.

In de 5-0 zege van Napoli tegen Club Brugge scoorde de Rode Duivel twee keer. Napoli domineerde de groepsfase en werd eerste met een foutloze 18 op 18.

Slachtoffer van het succes

In de competitie heeft Mertens het veel moeilijker om zijn stempel te drukken op het topseizoen van Napoli. Napoli heeft met zijn 53 doelpunten al het meest gescoord van alle eersteklassers in Italië. De grootste reden daarvoor heet: Gonzalo Higuaín.

Maar ook de 10 doelpunten en 10 assists van Insigne vallen daarbij op. Dat maakt dat Mertens er niet in slaagt om de Italiaan uit de basisploeg te spelen.

Interessante affiche

Napoli zal een sterke Dries Mertens nodig hebben om een goed resultaat te boeken in El Madrigal.

Villarreal ging relatief eenvoudig door in zijn groep samen met Rapid Wien en staat op een knappe vierde plaats in La Liga achter de drie reuzen van het Spaanse voetbal (Barcelona, Atlético en Real Madrid).

Philippe Briers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content