Juan Zuniga: ‘Ik wou Neymar niet blesseren’

© BELGAIMAGE
Simon Demeulemeester

De Colombiaanse verdediger Juan Zuniga was kop van jut na afloop van de kwartfinale tegen Brazilië (2-1) op het WK. Zuniga plantte in de slotfase zijn knie in de rug van Neymar, waardoor de ster van FC Barcelona met een gebroken ruggenwervel out is voor de rest van het WK. ‘Ik wil nooit een tegenstander moedwillig blesseren.’

De Colombiaanse verdediger Juan Zuniga was kop van jut na afloop van de kwartfinale tegen Brazilië (2-1) op het WK. Zuniga plantte in de slotfase immers zijn knie in de rug van Neymar, waardoor de ster van FC Barcelona met een gebroken ruggenwervel out is voor de rest van het WK. ‘Ik wou Neymar niet blesseren’, luidde de uitleg van Zuniga na de wedstrijd.

‘Het was een normale actie. Ik heb nooit de bedoeling gehad hem te willen kwetsen. Als ik het veld betreed, doe ik er alles aan om de belangen van mijn land te verdedigen. Maar ik wil nooit een tegenstander moedwillig blesseren’, vertelde Zuniga aan de Braziliaanse tv-zender Globo.

‘Het was een intense wedstrijd met twee teams die wilden winnen. Er waren stevige tackles, maar ook de Brazilianen zijn niet vrij van zonden. Ik vind het heel erg dat Neymar geblesseerd is. Iedereen weet dat hij een van de beste spelers ter wereld is.’

Potig duel

De overtreding gebeurde in de slotfase van het potige Zuid-Amerikaanse duel. Neymar moest met een draagberrie het veld verlaten en werd nadien overgebracht naar een ziekenhuis, waar de breuk werd vastgesteld. Volgens Braziliaanse media huilde de ster van FC Barcelona in de catacomben van de pijn. Zijn blessure lokt wereldwijd heel wat reacties uit, ook van collega-voetballers.

Messi: ‘Ik hoop dat je snel beter bent’

‘Neymar, ik hoop dat je snel weer beter bent’, schreef zijn Barça-ploegmaat Lionel Messi op Facebook.

Messi en zijn Argentinië nemen het zaterdagavond (18u) op tegen de Rode Duivels in de kwartfinales.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content