José Zurstrassen volgt Ronny Verhelst op als voorzitter Pro League

© Belga

José Zurstrassen volgt Ronny Verhelst op als voorzitter van de Pro League.

José Zurstrassen volgt Ronny Verhelst op als voorzitter van de Pro League. Dat heeft de algemene vergadering beslist.

Verhelst, die pas in mei 2012 aangesteld werd om Ivan De Witte op te volgen, kondigde onlangs zijn afscheid als voorzitter aan. Hij moet immers in Duitsland de verkoop van zijn bedrijf Tele Columbus regelen. Verhelst blijft wel als onafhankelijk bestuurder actief in de raad van bestuur.

Om de continuïteit en om de nieuwe manier van werken van de Pro League te garanderen, opteren de clubs opnieuw voor een onafhankelijke voorzitter. ‘Ik neem met spijt afscheid van mijn functie, maar tegelijkertijd ben ik ook blij dat de clubs de manier van werken met een onafhankelijke voorzitter wensen voort te zetten’ aldus Verhelst.

‘Met de beslissing om José Zurstrassen als Pro League-voorzitter aan te duiden, nemen de clubs van de Pro League een duidelijk standpunt in om de ingeslagen weg van verdere professionalisering te blijven volgen’, vulde CEO Ludwig Sneyers verder aan.

De 45-jarige Jose Zurstrassen richtte in 1995 mee Skynet op, dat werd overgenomen door Belgacom in 1998. In mei 1998 richtte hij mee Keytrade Bank op, dat werd overgenomen door Landbouwkrediet in 2007. Technologie en innovatie blijven zijn stokpaardje.

‘Ik wil mijn dankbaarheid uiten aan Ronny Verhelst die in korte periode heel wat mocht verwezenlijken binnen de Pro League en er een onafhankelijk beleid op poten zette. Ik wil dit elan verder blijven volgen en de vastgelegde visie verder implementeren.’ (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content