Johan Walem boos over speculaties toekomst

© BELGA
Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

De trainer van de nationale beloften zou zich klaar voelen voor een job als clubcoach.

Het botert niet meer tussen bondscoach Marc Wilmots en Johan Walem, de coach van de nationale beloften. Een “communicatieprobleem”, heet het in de wandelgangen, waarmee wordt bedoeld: Walem functioneert niet goed in teamverband. Iets wat hem eerder ook zuur opbrak in dezelfde functie bij Anderlecht.

Hij zou ook zijn spelersgroep onvoldoende onder controle hebben. Walem heeft nog een jaar contract bij de KBVB, maar kijkt uit naar een job als clubcoach. Afgelopen winter stelde hij zijn kandidatuur bij KV Mechelen en hij zou per direct aan de slag kunnen bij het gedegradeerde Bergen.

Walem is not amused. “Ik wil hier niet over praten”, zegt hij boos aan de telefoon. “Ik doe mijn best, ik ben goed bezig bij de bond en er lopen tal van projecten. Als de bond of Marc Wilmots daar niet mee akkoord gaat, moeten ze dat tegen mij zeggen.”

Gert Verheyen

Wilmots zou overwegen om Gert Verheyen door te schuiven van de U19 naar de beloften.

“Ik weet dat Johan ambitie heeft als eersteklassetrainer en zich daar ook klaar voor voelt, maar ik heb hem vorige week nog gesproken en hij zei me dat hij blijft”, aldus Verheyen. “Mij is niets gevraagd. Ik neem liever mijn tijd en zou graag blijven doen wat ik nu doe.”

Namens de KBVB laat woordvoerder Stefan Van Loock weten dat hem niets is meegedeeld over een eventueel vertrek van Walem en verschuivingen die dat tot gevolg zou hebben.

Eric Van Meir

Mochten die verschuivingen zich toch voordoen, komt er mogelijk een plek vrij voor Eric Van Meir. Van Meir – die samen met Wilmots, Walem en Verheyen deel uitmaakte van de Belgische WK-selectie in 2002 – bevestigt dat er contact is geweest tussen hem en de bondscoach.

“Toen ik in januari bij Lierse aan de kant ben gezet, heb ik zelf Wilmots gebeld met de vraag of hij een plaats voor mij had als derde trainer op het WK. Zijn antwoord was negatief: er wordt niemand meer toegevoegd aan de staf. Maar, zei hij, van zodra hij zijn nieuwe contract met de bond had getekend, ging hij samen met Steven Martens alles proberen te organiseren voor volgend seizoen. Als er bij de beloften of de U19 iets vrij komt, zou hij aan mij denken. Volgens mij zal er pas na het WK iets worden beslist. Marc heeft mij dus niets beloofd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content