Johan Timmermans is geen kandidaat-bondsvoorzitter

© BELGA

Johan Timmermans, de voorzitter van KV Mechelen, is in Sport/Voetbalmagazine formeel: “Ik zal mij geen kandidaat stellen om de nieuwe voorzitter te worden van de Belgische voetbalbond. Ik heb in mijn club nog veel werk. Ik ga er niet weg als dat werk maar voor de helft gedaan is.”

In de aanloop naar de voorzittersverkiezing, die in juni plaatsvindt, werd Johan Timmermans meer dan eens genoemd als mogelijke opvolger voor huidig bondsvoorzitter François De Keersmaecker. Vorige maand liet de voorzitter van KV Mechelen nog in het midden of hij de handschoen zou opnemen. “In het leven mag je niks uitsluiten”, zei hij toen. Waarom hij uiteindelijk geen kandidaat (meer) is, maakt Timmermans niet echt duidelijk.

Een element in het verhaal is dat Joseph Allijns, de voorzitter van KV Kortrijk, in kranteninterviews plots zei wél een tegenkandidaat te zullen zijn voor De Keersmaecker, die zelf ook weer kandidaat is. Een machtsstrijd tussen Allijns en Timmermans zou niet bepaald het beeld in de hand gewerkt hebben van een Pro League die het eendrachtig opneemt tegen De Keersmaecker. “Als de Pro League een kandidaat naar voren schuift,” aldus Timmermans, “dan moet dat één man zijn, die gedragen wordt door iedereen binnen de Pro League.”

Mogelijk verdwijnt Timmermans ook naar de achtergrond omdat Allijns binnen de Pro League belangrijke bondgenoten aan zijn zijde heeft. “Ik begrijp dat Bart Verhaeghe van Club Brugge een kandidatuur van Allijns niet ongunstig gezind is”, zegt Timmermans. “Maar er zijn nog andere clubs. En sommige van die clubs vroegen mij om het bondsvoorzitterschap te overwegen. Maar ik doe het dus niet.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content