Jérémy Perbet: ‘Ik moet weg uit België’

© BELGA

Jérémy Perbet, topschutter in de Jupiler Pro League, is ervan overtuigd dat hij na dit seizoen beter andere oorden opzoekt om zijn dromen waar te maken.

“Vier jaar al maak ik hier in België mijn doelpunten, maar toch blijf ik het etiket dragen van spits voor een kleine club”, verklaart de spits van Bergen in Sport/Voetbalmagazine. “Van die stempel raak ik niet meer af.”

Perbet droomt ervan om ooit Europees te kunnen spelen. “Dat kan misschien bij Bergen, het zou mooi zijn, maar ik vrees ervoor. Op mijn 27e liggen mijn kansen bij andere clubs, maar de top van het Belgische voetbal interesseert zich niet in mij. Voor mij is het duidelijk: om mijn droom waar te maken, moet ik België verlaten”, klinkt de Fransman overtuigd.

Ondertussen lijkt Perbet bijna zeker van de titel van topschutter in de Jupiler Pro League. Na het voorbije weekend staat zijn teller op 23 goals. Joseph Akpala (14) en Jelle Vossen (13) volgen op ruime afstand.

Het klassement voor ‘De Gouden Stier’ wordt afgesloten na het einde van play-off 1 en 2, ongeacht een eventueel verschillend aantal wedstrijden. Eventuele barragematchen worden dus niet meer meegeteld.

“Maar goals maken volstaat niet meer. Bij Anderlecht, Standard of Club Brugge moet een spits ofwel stevig zijn, ofwel ultrasnel. Ook in het buitenland zie je die tendens. Het zal dus niet evident worden om een club te vinden”, toont de toekomstige topschutter zich realistisch. (PB/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content