Jelle Vossen denkt aan vertrek bij RC Genk

© Image Globe

De spits praat open over het moeilijke ‘seizoen na de titel’ van Racing Genk.

In Sport/Voetbalmagazine praat Jelle Vossen open over het moeilijke ‘seizoen na de titel’ van Racing Genk. Een minder grote honger en een fel gewijzigde verdediging zijn volgens hem mee de oorzaken van het wisselvallige parcours tot nu toe.
“Als we vorig seizoen scoorden, wonnen we zeven keer op tien ook de match. Nu krijgen we meer tegengoals en dat bemoeilijkt de zaken”, geeft Vossen aan. “In zes maanden tijd zijn João Carlos, Thibaut Courtois en Eric Matoukou vertrokken, terwijl Torben Joneleit moest afhaken met een blessure. Je vervangt niet van de ene dag op de andere een van de beste defensieve compartimenten van België.”

“Vorig seizoen hadden we drie sterke duo’s in de centrale as die een belangrijk aandeel hadden in de titel: achteraan Courtois-Matoukou, op het middenveld David Hubert en Dániel Tözsér en vooraan Marvin Ogunjimi en ikzelf. Geen van die duo’s is intact gebleven.”

Motivatie en hongerEen ander probleem is de haast onvermijdelijke terugval wat betreft motivatie en honger. Vossen: “Ik zou niet durven te spreken over een gebrek aan motivatie, maar als je al veel hebt meegemaakt, is het misschien moeilijk om even gedreven te blijven.”

“Als ik voor mezelf spreek, is er na het winnen van de beker, de titel en de supercup en het spelen van de Champions League misschien toch onbewust het gevoel dat je het allemaal wel gezien hebt. En wellicht is dat bij enkele andere spelers ook het geval.”

Transfer?En hoe zit het met de transferplannen van de Belgische international? Courtois, Ogunjimi, Matoukou en zelfs trainer Frankie Vercauteren vertrokken na het behalen van de landstitel. Vraagt Vossen zich nooit af waarom hij (nog) niet de stap naar het buitenland kon zetten?

“Natuurlijk. Ik moet dat niet wegsteken. Ik heb hier alles gerealiseerd wat ik wilde. Ik zou nu graag iets anders ontdekken. In januari 2011 had ik geen zin om te vertrekken omdat ik toen al dacht dat we mogelijk kampioen zouden kunnen worden en in de zomer wilde ik ook niet tot elke prijs weg omdat ik vond dat ik met deze club het avontuur in de Champions League moest beleven.”

“Nu is het anders. Alle spelers van mijn generatie die al in het buitenland spelen, zeggen me dat het tijd is voor mij om zo snel mogelijk bij Genk te vertrekken”, aldus Vossen nog in Sport/Voetbalmagazine. (PD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content