Jean-François Gillet vangt bot in beroep, schorsing definitief

© Belga

Rode Duivel Jean-François Gillet blijft voor drie jaar en zeven maanden geschorst voor zijn aandeel in het zogenaamde ‘Calcioscommesse’, een omkoopschandaal in de Italiaanse voetbalcompetitie.

Rode Duivel Jean-François Gillet blijft voor drie jaar en zeven maanden geschorst voor zijn aandeel in het zogenaamde ‘Calcioscommesse’, een omkoopschandaal in de Italiaanse voetbalcompetitie. Het beroep dat de doelman van Torino aantekende tegen zijn schorsing is immers verworpen, meldt de Italiaanse Voetbalbond (FIGC) op zijn website. Vrijdag vonden de hoorzittingen plaats in Rome. Zaterdag viel het verdict. Het beroep van Gillet en elf andere spelers werd verworpen, slechts twee spelers kregen strafvermindering.

Elf dagen geleden raakte bekend dat de 34-jarige Gillet, de derde doelman van de Duivels, zwaar bestraft werd in de omkoopzaak, hij kreeg zelfs de op een na zwaarste straf van de 20 veroordeelde spelers.

Gillet werd beschuldigd van “sportieve ongeregeldheden” in de van omkoping verdachte wedstrijden Bari-Treviso 0-1 (mei 2008) en Salernitana-Bari 3-2 (mei 2009), toen hij nog doelman was bij Bari. Stefano Palazzi, federaal procureur van de Italiaanse Voetbalbond, had eerder vier jaar schorsing geëist voor de Rode Duivel.

Bari start met minpunt aan de competitie

Het ‘Calcioscommesse’-schandaal barstte in juni 2011 los in Italië. Serie B-club Bari, waar Gillet op het moment van de feiten aan de slag was, moet volgend seizoen met een minpunt starten in de competitie en krijgt een geldboete van 25.000 euro. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content