Jean-François de Sart gaat Amerikaanse clubs doorlichten

© BELGA
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Jean-François De Sart, ex-coach van de nationale beloften, gaat voor Double Pass enkele clubs uit de MLS bezoeken.

“Het Belgische bedrijf Double Pass analyseert de werking van opleidingscentra en van profclubs in heel wat landen en tekende een contract met de Amerikaanse bond, de MLS en nog een ander project dat in augustus van start gaat. Er werden drie teams samengesteld om de twintig clubs van de MLS door te lichten. Ik ga dus zeven of acht clubs doen. In elk daarvan breng ik twee weken door. Het is een mooi project”, vertelt de voormalige nationale beloftecoach in Sport/Voetbalmagazine.

Destijds verliet Jean-François de Sart (53) de KBVB om in clubverband te gaan werken. Hij werd technisch directeur bij Standard. Maar dat draaide op een sisser uit. Toen Roland Duchâtelet vorig jaar verkondigde meer Luikse verankering te beogen, bleef wat De Sart betreft de deur dicht: “Een terugkeer naar Standard was uitgesloten. Uitgesloten wat mij betreft alleszins. Wat Duchâtelet betreft, dat weet ik niet… Ik was ook niet de enige die Standard een Luikse toets kon geven. Hij heeft tenslotte andere mensen gevonden.”

Wil hij na zijn opdracht voor Double Pass weer aan de slag als coach? “Het is altijd een kwestie van opportuniteiten, van kansen die zich voordoen maar die je ook moet grijpen. Opnieuw trainer worden, daar denk ik zeker nog aan, maar hoe langer het duurt hoe minder kansen er zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content