Japanse bondscoach Zaccheroni: ‘Dit is de beste Belgische ploeg aller tijden’

© Belga

Alberto Zaccheroni, bondscoach van Japan, is vol lof over de Rode Duivels: ‘Ze behoren tot de wereldtop wat speelstijl en het fysieke betreft.’

Alberto Zaccheroni, de bondscoach van de Japanse nationale ploeg, is vol lof over de Rode Duivels, die het op dinsdag 19 november in het Koningboudewijnstadion in een oefeninterland opnemen tegen Japan. Vijf dagen voordien neemt de ploeg van bondscoach Marc Wilmots het vriendschappelijk op tegen Colombia.

‘De Belgen behoren tot de wereldtop wat de speelstijl en het fysieke betreft’, zo verklaart de Italiaan Zaccheroni, geciteerd door het Japanse persagentschap Kyodo. ‘Ze hebben vele jonge talenten. Ik denk dat dit de beste Belgische ploeg aller tijden is. Ze hebben de kwalificatiewedstrijden voor het WK autoritair afgewerkt.’

België, vijfde op de wereldranglijst, behaalde zijn ticket voor Brazilië na het behalen van de eerste plaats in kwalificatiegroep A, met 26 punten op 30. Japan is 44e op de FIFA-ranking en was het eerste land dat zich in juni voor het WK 2014 wist te kwalificeren. Op 11 oktober speelden de Japanners een oefeninterland tegen Servië (2-0), vier dagen later gaven ze Wit-Rusland (1-0) partij, in beide wedstrijden trokken ze aan het kortste eind.

Twee vriendschappelijke wedstrijden in België

Standard-doelman Eiji Kawashima en zijn landgenoten spelen in november twee vriendschappelijke wedstrijden op Belgische bodem. Op 16 november nemen ze het in Genk op tegen Nederland. ‘De doelstelling van onze wedstrijden in Europa is om tegen de beste ploegen aan te treden. In dat opzicht is België een ideale tegenstander. Die wedstrijden zullen ons een idee geven waar we op mondiaal niveau staan’, besluit Zaccheroni. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content