Italië blijft zwarte beest van Duitsland

© AFP

Mannschaft kon Squadra Azzurra nog nooit verslaan op een EK of WK.

Statistieken zijn er om verbroken te worden, zo dachten de Duitsers allicht vóór de wedstrijd tegen Italië, maar daar besliste ene Mario Balotelli anders over. De Mannschaft kon nog nooit van de Squadra Azzurra winnen op een EK of WK en – tot verbazing van velen – blijft dat nog minstens twee jaar zo, na de 2-1 nederlaag tegen Italië in de halve finales van Euro 2012. Weinigen geloofden dat Italië Duitsland uit de finale kon houden, maar met twee doelpunten telde Balotelli het team van bondscoach Joachim Löw nog voor de rust uit.

Van de acht duels die beide landen tot dusver uitvochten op de titeltoernooien won Italië er vier en eindigden er vier op een draw. Zo was het ook latere winnaar Italië dat in 2006 de hoop van de Duitsers om in eigen land wereldkampioen te worden, aan diggelen sloeg in de halve finales met twee late doelpunten in de extra tijd.

“Misschien zat het toch wat in ons achterhoofd dat we op een groot toernooi nog nooit van Italië konden winnen”, verklaarde de Duitse aanvaller Miroslav Klose na de wedstrijd. “De finale halen was ons doel op deze eindronde. De Italiaanse horde was echter te hoog. Ik moet dit eerst nog allemaal even laten bezinken. Maar ik denk dat ik nog een tweetal jaren voor de Mannschaft wil blijven spelen”. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content