Is Aleksandar Mitrovic te duur voor Anderlecht?

© BELGA
Pierre Bilic

Anderlechttarget Aleksandar Mitrovic (18) staat na zijn verkiezing als beste speler van het EK voor min-19-jarigen, door Servië gewonnen, volop in de kijker.

Ondanks de ruime interesse voor Mitrovic lijkt Anderlecht de beste papieren te hebben dankzij de managersrol van ex-speler Nenad Jestrovic en het feit dat de speler al zijn woord gaf om naar de Brusselse club te gaan. Het was nochtans RC Genk dat in België Mitrovic het eerst op het spoor kwam, getipt door Marko Radanovic, spelersmakelaar en zoon van Ljubomir Radanovic, voormalig voetballer bij Standard en Partizan.

Gunther Jacob, die de speler vorig seizoen volgde samen met Roland Janssen, was overtuigd de nieuwe Christian Benteke te hebben gevonden. Mitrovic wilde naar Genk komen maar Genk wou nog wat wachten: Benteke werd door Genk gekocht voor één miljoen en de waarde van Mitrovic bedroeg een jaar geleden al het drievoudige.

Sport/Voetbalmagazine sprak met Zvonko Varga (ex-Club Luik), die als hulptrainer van Partizan dagelijks met Mitrovic werkt. “Een centrumspits die alles kan en zich ongelofelijk snel ontwikkelt”, oordeelt hij. Zijn debuut met de nationale Servische ploeg in Brussel werd gevolgd door Ajax, Napoli, Porto, PSV, Arsenal en Anderlecht.

Champions League

Partizan is niet gehaast om de spits te verkopen. Het wil hem nog inzetten in de play-offs van de Europa League (waarin het wordt opgevist na de uitschakeling in de derde voorronde van de Champions League). Pas daarna wil Partizan Mitrovic laten gaan. Tot eind augustus heeft trainer Vuk Rasovic de speler nodig.

Elk jaar brengt Partizan zijn budget in evenwicht door een speler te verkopen, maar omdat het al de 19-jarige middenvelder Lazar Markovic verkocht aan Benfica (voor om en bij de 10 miljoen) moet het niet per se ook nog Mitrovic van de hand doen. Voor het EK werd de marktwaarde van de spits op 5 miljoen geschat, nu moet hij volgens de Servische pers 8 miljoen kosten. Als een grotere club bereid is die som (of meer) te betalen, komen de plannen van Anderlecht in het gedrang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content