Hoe CSKA Moskou Anderlecht als speelbal gebruikte

© BELGA
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Achtergronden bij de transfersoap rond Matías Suárez.

Achtergronden bij de transfersoap rond Matías Suárez.

Bij Anderlecht toonden ze zich verbaasd over het feit dat CSKA Moskou Matías Suárez plots wilde huren in plaats van definitief aan te kopen voor een som van tien miljoen euro. Het bestuur van paars-wit verbrak daarom de deal. Voor de Russische perslui echter een weinig verrassende ontwikkeling in de transfersoap. Meer zelfs: enkele dagen eerder werd dit scenario al voorspeld in verscheidene media uit Moskou.

De verklaring ligt in een onverwachte versterking voor CSKA Moskou. Het zag de Braziliaanse aanvaller Vagner Love terugkeren van Flamengo, de club waaraan Moskou hem vorig jaar verkocht voor tien miljoen euro. Flamengo kan wegens financiële problemen niet tegemoet komen aan de transfermodaliteiten, het stortte tot dusver slechts een derde van die som.

En zo voetbalt Love dus weer voor CSKA Moskou, waar hij bij zijn twee vorige passages al goed was voor een gemiddelde van een doelpunt per twee wedstrijden.

Bij de terugkeer van de Braziliaanse spits stelde de algemeen directeur van de club uit Moskou dat hij verder bleef werken op het dossier Suárez, maar tegelijkertijd wisten de Russische media te berichten dat CSKA zijn pijlen op andere offensieve zwaargewichten had gericht: Kléber (FC Porto) en Moussa Sow (Fenerbahçe). De Argentijn van Anderlecht zou dus al langer geen prioriteit meer zijn.

Bovendien rekende het bestuur van CSKA op de miljoenen van de verkoop van Love om de komst van Suárez te financieren. Het voorstel om hem dan maar eerst te huren en dan voor een (verminderde) som over te kopen, was niets minder dan een farce, bedoeld om te mislukken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content