Het truitje van de Braziliaanse WK-selectie

© AFP

In Rio de Janeiro is het truitje voorgesteld waarmee de Braziliaanse selectie het WK voetbal in eigen land zal afwerken.

Het kanariegele Nike-shirt, afgewerkt met groene rand, heeft een klassieke look en roept herinneringen op aan het truitje waarmee de Seleçao in de jaren ’70 talrijke successen boekte.

Luiz Gustavo, middenvelder van het Duitse Wolfsburg, kreeg de eer het shirt (met voor hem rugnummer 17) te showen. “Als God het wil, hoop ik dit ook te dragen tijdens het WK”, vertelde de Braziliaan, die nog niet helemaal zeker is van een selectie door bondscoach Luiz Felipe Scolari.

Die laatste had op zijn beurt een grapje klaar. “Toen ik het shirt voor de eerste keer zag, was ik er meteen weg van. Er ontbreekt wel één ding: een zesde ster. Die zullen ze er na het WK moeten opnaaien”, lachte ‘Felipao’.

Voormalig topspits Ronaldo was eveneens aanwezig bij de voorstelling. “Het shirt sluit heel nauw aan bij het lichaam. Ik denk niet dat ik er in geraak”, knipoogde de tweevoudige wereldkampioen, die zoals bekend al langer sukkelt met zijn gewicht.

Brazilië zal het WK-shirt een eerste keer dragen tijdens de oefenwedstrijd op 5 maart in Johannesburg tegen Zuid-Afrika. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content