‘Het kapitaal van KV Oostende zal óp het veld staan’

© IMAGEGLOBE

Met nog drie speeldagen te gaan verzekerde KV Oostende zich zondag, na acht seizoenen tweede klasse, van een plaats in de Jupiler Pro League. Voorzitter Yves Lejaeghere kijkt vooruit.

Met nog drie speeldagen te gaan verzekerde KV Oostende zich zondag, na acht seizoenen tweede klasse, van een plaats in de Jupiler Pro League. Voorzitter Yves Lejaeghere kijkt in Sport/Voetbalmagazine vooruit. “Het is het resultaat van geduldig bouwen”, zegt Lejaeghere over de titel. “Hiervoor ben ik in 2006 in dit verhaal gestapt. Ik hoopte om binnen de vijf jaar te promoveren, wat als een gebrek aan ambitie werd geïnterpreteerd, maar er moest eerst een stevige fundering staan.”

Sinds het ontstaan in 1981 speelde KV Oostende vier seizoenen in de hoogste afdeling, slechts een keer kon het zijn verblijf met een jaar verlengen. Wordt KVO nu wel ‘een blijvertje’?

De voorzitter: “Dat is niet te voorspellen. Begin 2011, na sportief mindere seizoenen, schroefden we het budget met 100.000 euro terug en werden de resultaten beter. Voetballogica, zeker?”

Lejaeghere wil het budget nu optrekken van 1,5 miljoen euro naar vier miljoen. “Eerste en tweede klasse is een totaal andere wereld. Een ambitieuze tweedeklasser moet sowieso een verlies budgetteren – hier was dat 200.000 euro -, maar in eerste heb je een ander verhaal. In het slechtste geval krijgen we volgend seizoen 800.000 euro tv-gelden, maar we hopen op 1,3 of 1,4 miljoen. Dat zou betekenen dat we dertiende of veertiende geëindigd zijn. (lacht) We zullen sowieso het kleinste budget hebben, maar ons kapitaal zal óp het veld staan. Buiten de spelers en de trainers staat niemand op de loonlijst en dat zal volgend seizoen niet anders zijn.”

Verbouwingen stadion

De sportieve (“Transfersommen betalen we sowieso niet. We hopen dat we met andere clubs kunnen samenwerken. We zullen ons met een zevental spelers versterken.”) en financiële weg is uitgestippeld, straks begint de stad Oostende aan de uitvoering van het masterplan voor het Albertpark.

“Vanaf volgend seizoen zal het stadion uiteindelijk helemaal – met uitzondering van het businessgebouw – en in fases vernieuwd worden. Te beginnen met de oude tribune, die momenteel is afgesloten. Daarin komen nieuwe kleedkamers en een grote kantine, al zullen die eerste werken vermoedelijk pas klaar zijn in de loop van de tweede helft van het seizoen. Ook daarom zullen we ons moeten behelpen met een tijdelijke tribune aan de hoofdingang, zodat we toch aan de 8000 verplichte plaatsen komen. En: in tegenstelling tot sommige andere clubs betalen wij geen huur voor ons stadion, waardoor we onze kansen misschien beter zullen kunnen verdedigen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content