‘Het kan soms spoken in Dortmund’

© BELGAIMAGE

Kan Robert Lewandoski in de CL een 3-0-achterstand nog ombuigen tegen Real Madrid?

“Als mensen denken dat ik opnieuw vier keer kan scoren, dan zijn ze gek”, verklaarde de Poolse doelpuntenmachine Robert Lewandowski (dit seizoen in de Bundesliga al goed voor zeventien goals in 28 duels, op het kampioenenbal zes treffers in acht wedstrijden) op de officiële persconferentie voor de confrontatie in de terugwedstrijd voor de kwartfinales.

De 25-jarige aanvaller, die volgend seizoen uitkomt voor Bayern München, keert terug uit schorsing en legt zich nog niet helemaal neer bij de uitschakeling voor de ploeg van de fanatieke coach Jürgen Klopp. “We hebben wel degelijk nog een minimale kans om de halve finale te bereiken. Het kan soms spoken in Dortmund. Sowieso zullen we alles geven om een mirakel te realiseren.”

Vorig seizoen bereikte Borussia Dortmund ten koste van Real Madrid de finale van de Champions League. Daarin verloren ze van Bayern München met 1-2. “Real Madrid verkeert in topvorm”, beseft ook Lewandowski. “Vorig jaar speelden we een totaal ander team, nu worden we wat genekt door veel blessures. Maar ik ben een optimist. Er zijn nog veel goede spelers met veel potentieel.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content