Herman Helleputte neemt ontslag na 2 dagen

© Belga

Herman Helleputte neemt na amper twee dagen ontslag als hoofdcoach van Lierse. Hij roept gezondheidsredenen in. Lierse duidde nog geen opvolger aan.

Herman Helleputte (61) heeft amper twee dagen na zijn aanstelling zijn ontslag gegeven als hoofdcoach van Lierse. Hij legt de functie neer om gezondheidsredenen. De rode lantaarn uit de hoogste voetbalklasse duidde nog geen opvolger aan.

Helleputte volgde woensdag de Sloveen Slavisa Stojanovic op. Die besliste na de tegenvallende resultaten zijn C4 in te dienen. Helleputte was tot woensdag technisch jeugdcoördinator bij Lierse, dat hij al eerder onder zijn hoede had tussen 2007 en 2010.

Hartoperatie

Op de website van Lierse legt Helleputte uit waarom hij stopt als hoofdcoach. “Ik heb een paar maanden geleden twee maal een hartoperatie ondergaan. Ik ben op het aanbod van Maged Samy en Lierse ingegaan omdat ik een Lierseman ben, ik vond dat ik deze aanbieding niet kon weigeren. Maar misschien was dit iets te overhaast want ik heb ondervonden dat mijn gezondheid een stressvolle job als hoofdtrainer niet toelaat”, klinkt het.

‘Lierse redden’

“Na overleg met mijn hartchirurg deze morgen heb ik dan ook beslist om mijn gezondheid de voorrang te geven. Ik zag dit project volledig zitten en was 100 procent gemotiveerd om Lierse mee te redden, maar door overmacht moet ik hier nu van af zien.”

Lierse laat op zijn website weten zich de komende dagen te beraden over de invulling van de nieuwe hoofdcoach. Zondagavond ontvangt Lierse op de 24e speeldag Standard.

(Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content