Heeft Batshuayi al getekend bij Benfica?

© BELGA
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

In de Portugese pers wordt beweerd dat Michy Batshuayi volgend seizoen bij Benfica zal spelen. Wat is daar nu van waar? Sport/Voetbalmagazine zocht het voor u uit.

Dat Batshuayi al getekend heeft, verscheen in de Belgische pers en het Portugese voetbalblad A Bola. De club ontkende meteen.

José de Medina is al sinds lang raadsman van Michy en zegt: “Vandaag Benfica, gisteren Tottenham, morgen Everton: allemaal geruchten.”

Ook Christophe Henrotay, Batshuayi’s officiële manager, ontkent dat er een akkoord is tussen zijn speler en de Portugese club. De Portugese competitie is niet meteen die waar Batshuayi heen wil. Hij droomt van Engeland of Duitsland.

Nooit gepraat

Ook Gonçalo Lopes, journalist bij de Diário de Notícias die een groot deel van zijn leven doorbrengt in de coulissen van Benfica, is formeel in zijn ontkenning: “Benfica en de vertegenwoordigers van Batshuayi hebben nooit gepraat. Het klopt evenmin dat zijn ouders het trainingscomplex en het stadion bezocht hebben.”

Mama Batshuayi zucht: “Omdat het allemaal zo ingewikkeld wordt, hebben we beslist om niet meer in de pers te praten. Maar ik kan u wel zeggen dat wij nooit naar Lissabon zijn geweest.”

Toch een deal

Toch meent Lopes uit goede bron te weten dat Benfica en Standard een deal hebben die pas doorgaat als de speler zelf bereid is om naar Portugal te gaan.

Het zou om een transfersom van zeven of acht miljoen euro gaan, te betalen door een investeringsfonds, Doyen Group, rond makelaar Jorge Mendes. In het transferwereldje is Mendes geen kleine jongen, als makelaar van onder meer José Mourinho, André Villas-Boas, Luiz Felipe Scolari, Cristiano Ronaldo, Falcao en Pepe. Mooi gezelschap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content