Hazard versus Bale: wie is de grootste naam?

© Belga Image

Naar aanleiding van de EK-interland Wales – België vergeleek martkonderzoeksbureau Repucom de marketingmogelijkheden van de wereldsterrren van beide teams. Eden Hazard of Gareth Bale: wie is internationaal ‘de grootste naam’?

Repucom onderzocht onder andere de bekendheid, het imago en de invloed van Hazard en Bale alsook het vertrouwen van de fans in beide spelers. Op basis van hun scores in 13 markten (waaronder Australië, Duitsland en de Verenigde Staten) berekende Repucom een zogenaamde DBI-score. Die moet een indicator zijn voor hun marketingmogelijkheden.

Bekender

Wat wereldwijde impact betreft, haalt Bale het met een DBI-score van 46,88 van Hazard (42.92). De internationale bekendheid van de Real Madrid-winger en tevens duurste transfer ooit is met 35 procent duidelijk groter dan die van zijn collega bij Chelsea.

Hazard doet het wel beter dan Bale op de factoren van imago en vertrouwen. Maar liefst 77 procent van de ondervraagden die de vinnige Belg kennen, streeft ernaar hetzelfde leven als hem te leiden (aspiratie), in verhouding tot 76 procent voor de Welshman. En 66 procent van de personen die hem kennen, hebben vertrouwen in Hazard, tegenover 64 procent bij Bale.

Op nationaal niveau, is de Welshman geprezen in eigen land – 80 procent op aspiratie en 70 procent op vertrouwen, maar ook de Rode Duivel geniet van een hoog vertrouwen in zijn geboorteland: 79 procent van de Belgen wil hetzelfde leven als hem leiden en 59 procent geeft aan hem te vertrouwen.

Benieuwd wie vrijdagavond op het veld de beste zal zijn. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content