Hany Ramzy (Lierse) gaat Pro Licence volgen

© BELGA

De nieuwe trainer van Lierse, Hany Ramzy, heeft op dit moment enkel een Egyptisch trainersdiploma dat in België niet erkend wordt. Met zijn Pro Licencediploma, dat door de UEFA erkend is, kan hij straks in om het even welk Europees land aan de slag.

Kersvers Liersetrainer Hany Ramzy is wel degelijk van plan om de cursus Pro Licence te volgen die komend voorjaar doorgaat. Ook een ander lid van de technische staf van Lierse, Daniel Simmes, zal deelnemen, evenals Yannick Ferrera van Charleroi die ook niet over het vereiste diploma beschikt om in eerste klasse te trainen.

Ook de pas ontslagen Chris Janssens beschikte niet over een Pro Licencediploma toen hij als hoofdtrainer bij Lierse begon, maar behaalde dat tijdens zijn periode als hoofdtrainer op het Lisp. Janssens tekende in februari van dit jaar voor twee jaar bij en had dus nog een contract voor anderhalf jaar.

Toch betaalt Lierse hem niet de resterende tijd van zijn contract uit. In tegenstelling tot de trainers van Club en Cercle bevatte het contract van Janssens bij Lierse wél een ontslagclausule, zegt Jesse De Preter, de CEO van Lierse.

“Sinds ik begon te werken voor Lierse streef ik ernaar om contracten zoveel mogelijk prestatiegericht te maken. Voor alle contracten met leden van de technische staf hanteren we het principe van een beperkte opzegvergoeding, namelijk zes maanden salaris, zodat een coach die ontslagen wordt gedurende de rest van het seizoen nog een inkomen heeft. Langs de andere kant wordt Lierse niet verplicht een disproportionele opzegvergoeding te betalen bij een eventueel ontslag. Coaches die deze formule niet in hun contract willen, komen er bij Lierse niet in.”

Chris Janssens toont zich tevreden met de financiële oplossing: “Alles is netjes afgehandeld, volgens het contract.” (GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content