Habib Habibou: ‘AA Gent is en blijft een grotere club dan Zulte Waregem’

© BELGA

De aanvaller kwam naar eigen zeggen op een leeftijd dat hij geen tijd meer mag verliezen.

Afgelopen weekend maakte Habib Habibou (27) drie doelpunten voor de Buffalo’s op bezoek bij Waasland-Beveren. Daarmee schroefde de nieuwbakken Belg zijn seizoenstotaal op tot zestien, nadat de aanvaller voor de winterstop bij Zulte Waregem al goed was voor tien treffers. De Fransman met Centraalafrikaanse roots heeft geen spijt van zijn keuze voor de Ghelamco Arena.

“Op financieel vlak boekte ik vooruitgang, maar nog niet sportief”, weet de spits. “Waarschijnlijk zou ik tot de vijf genomineerden behoren voor de Ebbenhouten Schoen, speelde ik in play-off 1 mee voor de titel, en zelfs de eerste plaats in de topschuttersstand kon ik misschien viseren. Maar goed, ik maakte mijn keuze, moet daarmee leven en dat ook aanvaarden. Ik laat de armen zeker niet zakken. Bovendien maak ik altijd vrij impulsief en intuïtief keuzes. Ik kwam op een leeftijd dat ik geen tijd meer mag verliezen.”

Habibou is hoopvol gestemd. “Hier maak ik gewoonweg deel uit van een heel interessant project”, stelt hij. “De voorzitter kocht al behoorlijk wat nieuwe spelers in januari, in de zomer komt er nog versterking, zijn ambities zijn enorm. De afgelopen twee jaar kon je het misschien niet merken, maar Gent is en blijft een grotere club dan Zulte Waregem.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content