Guido Brepoels neemt roer over bij Waasland-Beveren

© Belga Image

Waasland-Beveren heeft Guido Brepoels aangeduid als zijn nieuwe coach. Hij tekende op de Freethiel een verbintenis tot het einde van het seizoen.

Guido Brepoels volgt Ronny Van Geneugden op, die vorige week aan de kant werd geschoven. Indien de nieuwe coach de opgelegde doelstellingen behaalt, dan zal een langere, duurzame samenwerking aangegaan worden.

‘In de huidige sportieve situatie van de club zal het Brepoels’ voornaamste taak zijn vertrouwen en winnersmentaliteit te brengen in de ploeg, wat moet leiden tot een veilige plaats in de middenmoot’, zo klinkt het.

Enthousiasme

Brepoels zal samenwerken met assistent-trainers Wim De Corte en Alex Czerniatynski en keeperstrainer Erik Amelinckx, die op post blijven.

‘De clubleiding van Waasland-Beveren heeft het volste vertrouwen in Guido Brepoels, die de voornaamste kandidaat was voor de functie van T1 en unaniem de voorkeur kreeg in de raad van bestuur’, vervolgt de club. ‘De geestdrift van de 53-jarige Brepoels is daarbij een doorslaggevende factor. Hij is een trainer die met zijn enthousiasme het maximum uit een ploeg weet te halen. Zo werd hij met verschillende clubs kampioen in 2e, 3e en 4e klasse en slaagde hij erin met het pas gepromoveerde STVV Play-off 1 te behalen. Bij W-B moet de veldmeester voor die extra bezieling en nieuwe impulsen zorgen in de spelersgroep, die tijdens de winterbreak zo veel mogelijk wordt samengehouden.’

Veertiende

Van Geneugden was nog maar sinds begin dit seizoen aan de slag op de Freethiel. Waasland-Beveren ging de winterstop in op de 14e plaats, met 20 punten.

Brepoels zat sinds zijn vertrek afgelopen zomer bij tweedeklasser Dessel zonder functie. Eerder coachte hij onder meer Oud-Heverlee Leuven, KVSK United en Sint-Truiden. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content