Guardiola verwacht veel doelpunten in FC Barcelona – AC Milan

© AFP

In de Champions League zijn alle ogen gericht op de terugwedstrijd tussen FC Barcelona en AC Milan in de kwartfinales.

In de Champions League zijn alle ogen gericht op de terugwedstrijd tussen titelverdediger FC Barcelona en AC Milan in de kwartfinales. Wie wint, bekert verder. Voor de Italianen kan ook een gelijkspel na 90 minuten volstaan. Na de 0-0 uit de heenwedstrijd vorige week woensdag in Milaan kan Barçatrainer Josep Guardiola zijn spelers met een ‘eenvoudige’ opdracht het veld van Camp Nou opsturen: meer scoren dan de bezoekers.

‘Pep’ verwacht alvast dat Milan zal scoren in Barcelona. “Ze zijn zeker in staat om minstens één goal te maken. We moeten zo veel mogelijk aanvallen en kansen creëren. Ik denk dat ze meer dan één keer kunnen scoren, dus moeten wij een manier vinden om meer te scoren,” zegt hij op Uefa.com.

“Milan is in staat om de wedstrijd te domineren en gevaarlijke situaties te creëren, ze zijn ook sterk op de counter. We zullen zeker proberen om de boomlange Zlatan Ibrahimovic zo ver mogelijk van de goal te houden”.

Perfecte match nodig

Massimo Allegri, de trainer van de Rossoneri, beseft dat zijn troepen de perfecte match zullen moeten spelen om Barcelona uit het kampioenenbal te kegelen. Milan kan wel voldoende hebben aan een gelijkspel na 90 minuten (bijvoorbeeld 1-1 of 2-2) om door te gaan.

“We zullen een intense wedstrijd moeten spelen, met veel moed, want we zullen moeten scoren,” aldus de Italiaan op de UEFA-website. “We kennen de kwaliteiten van Barcelona maar we moeten met een positieve ingesteldheid spelen, aangezien twee van de drie mogelijke resultaten voor ons goed zijn.”

Ongeslagen

Voor wat statistieken waard zijn: Barcelona is in de Champions League thuis al 14 wedstrijden ongeslagen (12 zeges en 2 draws), sinds oktober 2009. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content