Griekse voetbalcompetitie stilgelegd nadat voorzitter met pistool veld op liep

© Belga

De Griekse regering heeft beslist om de voetbalcompetitie in de hoogste afdeling, de Griekse Super League, ’tot nader order’ op te schorten. De reactie komt er nadat zondagavond met de topper tussen PAOK Saloniki en AEK Athene andermaal een wedstrijd ontspoorde.

‘We hebben de beslissing genomen om het kampioenschap op te schorten’, verklaarde staatssecretaris voor sport Giorgos Vasiliadis na een spoedzitting. ‘De wedstrijden zullen pas hernemen wanneer er een duidelijk veiligheidskader in werking treedt, dat voor iedereen past.’

De topper in de Griekse voetbalcompetitie tussen PAOK Saloniki en AEK Athene is zondag met de nodige chaos geëindigd. De spelers van AEK weigerden in de slotfase de wedstrijd uit te spelen, nadat woedende bestuursleden van de thuisploeg het veld betraden. De PAOK-voorzitter droeg hierbij zelfs een pistool.

Thuisverdediger Fernando Varela scoorde in de negentigste minuut de 1-0, maar de scheidsrechter keurde de treffer, die PAOK aan de leiding zou brengen in de stand, af voor buitenspel. Dat was absoluut niet naar de zin van het bestuur van PAOK, dat op het veld bij de ref verhaal ging halen. Ivan Savvidis, de Grieks-Russische voorzitter van de ploeg uit Thessaloniki, droeg op dat moment een holster met pistool.

Toen de scheids nadien het doelpunt alsnog goedkeurde, weigerden de spelers van AEK de wedstrijd uit te spelen. De partij werd uiteindelijk beëindigd met een scoreloos gelijkspel.

PAOK-voorzitter Ivan Savvidis, met een pistool in een holster op de rechterheur, liep woedend het veld op na een afgekeurd doelpunt.
PAOK-voorzitter Ivan Savvidis, met een pistool in een holster op de rechterheur, liep woedend het veld op na een afgekeurd doelpunt.© Belga

Partner Content