Glasgow Rangers’ topverdieners leveren driekwart loon in

© Reuters

Spelers bereid offers te maken om club te redden van financiële ondergang, melden Engelse media

Om de beoogde besparingen van 4,5 miljoen euro te doen slagen, ligt er bij de nummer twee in de Schotse Premier League een uitzonderlijk voorstel op tafel. Zowel de spelers, stafleden als bestuursleden zullen tijdelijk een deel van hun loon afstaan om de Schotse club van het faillissement te redden.

75 procent loonafstand Grootverdieners Stephen Davis en Allan McGregor zullen hun loon van een geschatte 31.000 à 34.000 euro per maand naar nog geen 12.000 euro zien zakken. Minder betaalde voetballers leveren 50 tot 25 procent van hun salaris in. In ruil voor de loonsvermindering worden de contracten aangepast. De veranderde voorwaarden werden door zeven of acht spelers nog niet aanvaard in ruil voor het voorstel.

Eén miljoen per maand besparen

Jeugdinternationals Gregg Wylde en Mervan Celik gingen akkoord met een vrijwillig ontslag zonder ontslagvergoeding. “Ik wou mijn deel doen om de mensen met gezinnen in de club te helpen,” zegt de 20-jarige middenvelder. Het doel is om ruim een miljoen euro per maand te besparen tot de protestantse club in vereffening kan overgaan in de zomer. De club is op zoek naar een nieuwe eigenaar maar geraakt niet verkocht omwille van de schuldenberg. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content