Glasgow Rangers op de terugweg

© BELGAIMAGE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Glasgow Rangers, twee seizoenen geleden failliet verklaard, werd kampioen in derde klasse met maar liefst 39 punten voorsprong op de tweede.

Glasgow Rangers 102 punten, Dunfermline 63 punten. Ziedaar de top twee in het eindklassement in de Schotse derde klasse dit seizoen. De Rangers, getraind door clubicoon Ally McCoist, koppelde daar een indrukwekkend doelsaldo aan vast: 106 goals gescoord, amper 18 tegen. Hetzij een positief doelsaldo van +88. Bovendien geen enkele competitiematch verloren. En als u dacht dat de 12.000 supporters van Beerschot in eerste provinciale indrukwekkend waren: Rangers speelde dit seizoen in derde klasse voor gemiddeld 42.000 toeschouwers!

Volgend seizoen komen de Rangers -sinds het faillissement medio 2012 officieel omgedoopt tot Rangers FC- uit in de tweede klasse, slechts één jaar en één divisie verwijderd van een terugkeer op het hoogste niveau dus. De Schotse (en Europese) fans beginnen al te likkebaarden bij de gedachte aan de herintrede van de Old Firm, de legendarische klassieke match up tegen stadsgenoot Celtic Glasgow.

Toch is het niet allemaal peis en vree bij Rangers FC, de financiële situatie blijft precair. Ondanks de indrukwekkende toeschouwersaantallen maakte de club dit seizoen een verlies van 5,8 miljoen euro. Een tweede vereffening dreigt. Daarom plannen de trouwe supporters nu protestacties. Er circuleert onder meer een oproep om geen nieuw seizoenabonnement aan te schaffen en onlangs haalden ze in de tribunes ‘rode kaarten’ boven om hun ongenoegen te uiten tegenover het bestuur. Een nieuw opgerichte groepering eist bovendien het eigen beheer op van Ibrox Park, het stadion van Rangers FC. Wordt vervolgd…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content