Giggs kiest voor de Fergusonstijl

© BELGAIMAGE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Ryan Giggs, na het ontslag van David Moyes aangesteld als interimtrainer bij Man U, drukt zijn stempel op de organisatie bij de club.

Zo grijpt Giggs terug naar enkele gewoontes onder het beleid van Sir Alex Ferguson. De persconferenties zullen bijvoorbeeld weer doorgaan op het oefencomplex en dat op vrijdagochtend om 9u30, net zoals zijn ex-trainer meer dan twintig jaar deed. Dat deelde hij woensdag mee op een eerste persconferentie als interimtrainer.

Verder had de Welshman, die Paul Scholes erbij haalde als zijn rechterhand, een duidelijke boodschap voor zijn spelers. Hij wil dat Manchester United weer gaat spelen zoals het altijd speelde: dominant en aanvallend.

Kritiek op Man U

Ondertussen roerde de trainersvakbond zich omtrent het ontslag van de zeer gerespecteerde David Moyes. De LMA (League Managers’ Association) hekelt het gebrek aan professionalisme bij de afhandeling van diens ontslag.

Voornamelijk het feit dat de media al volop uitpakten met de beslissing van het Man U-bestuur alvorens Moyes zelf ingelicht werd, ligt zwaar op de maag. “Tijdens zijn periode bij Manchester United heeft David zich, zoals hij altijd doet, integer en professioneel gedragen. Waarden waar hij in gelooft en die verankerd zijn met de club en zijn rijke traditie. Daarom is het jammer te zien dat zijn afscheid van de club op zo’n onprofessionele manier is verlopen”, verklaarde CEO Richard Bevan.

De Britse pers op zijn beurt focust liever op de afscheidsrede van Moyes, die daarin opvallend genoeg geen dankwoord over had voor zijn spelers. Wel voor zijn stafmedewerkers en de fans.

Van Gaal?

Giggs en Scholes nemen in principe slechts over tot het einde van het seizoen, dan is het de bedoeling dat een gereputeerde manager zijn intrede maakt. Louis van Gaal en Carlo Ancelotti zijn de vaakst genoemde namen. Van Gaal liet al duidelijk uitschijnen dat hij de job ziet zitten. Na het WK stopt hij als bondscoach van Nederland, waardoor hij sowieso vrij is.

Dat geldt minder voor Ancelotti, nog onder contract bij Real Madrid. Daar liet ex-voorzitter Ramón Calderón verstaan dat er geen sprake van kan zijn dat de Italiaanse coach de club voortijdig verlaat.

Man U moet zo snel mogelijk de knoop doorhakken, want het transferbeleid voor komende zomer moet bepaald worden. Onder meer Danny Welbeck en Tom Cleverley flirten openlijk met Everton. Welbeck staat bovenaan het lijstje van Evertoncoach Roberto Martinez als vervanger voor Romelu Lukaku, mocht de club er niet in slagen de Belg definitief los te weken bij Chelsea (vraagprijs om en bij de 25 miljoen euro).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content