Geschillencommissie zet Benito Raman één speeldag aan de kant

© BELGA

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft AA Gent-speler Benito Raman dinsdag een schorsing van drie speeldagen opgelegd, waarvan twee met uitstel, en een geldboete van 1.200 euro voor zijn misplaatste uitspraak na de wedstrijd AA Gent-KV Kortrijk (3-0) op de twintigste speeldag in de Jupiler Pro League.

De schorsing gaat donderdag 14 januari in, waardoor Raman enkel komend weekend aan de kant staat. Hij mist dan de topper van zondag in de Ghelamco Arena tegen RSC Anderlecht.

De 21-jarige Raman moest zich dinsdag voor de Geschillencommissie verantwoorden voor de woorden “alle boeren zijn homo’s”. Die uitspraak deed Raman bij het groeten van de supporters in de Ghelamco Arena na de wedstrijd op 20 december. Het parket van de voetbalbond vroeg een schorsing van vijf speeldagen.

Die vordering is in overeenstemming met artikel 58 van de disciplinaire code van de FIFA, waarin gestipuleerd wordt dat “eenieder die met zijn woorden of acties de waardigheid van een individu of van een groep personen beledigt naar aanleiding van ras, kleur, taal, religie of origine, voor minstens vijf wedstrijden wordt geschorst. Daarbovenop wordt een stadionverbod en een boete van minstens 20.000 Zwitserse frank (18.500 euro) opgelegd”.

Bondsprocureur Ebe Verhaegen liet tijdens de pleidooien echter verstaan ruimte te laten voor een mildere straf. Op de zitting keurde AA Gent de uitspraak van Raman nogmaals af. De leider in de Jupiler Pro League benadrukte ook dat het zelf al maatregelen nam. Raman werd door AA Gent geschorst, moest een deel van zijn maandloon afstaan en krijgt extra psychologische begeleiding. Als de Gentenaars niet akkoord gaan met de uitspraak, komt de zaak vrijdag nog voor de Geschillencommissie Hoger Beroep. (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content