Gerard Piqué verrast met einde van zijn spelerscarrière, zaterdag laatste wedstrijd

© GETTY

Gerard Piqué heeft donderdag in een bericht op sociale media het einde van zijn voetbalcarrière aangekondigd. De 35-jarige verdediger heeft bij FC Barcelona nog een contract tot medio 2024, maar de competitiewedstrijd van zaterdag in Camp Nou tegen Almeria wordt zijn laatste.

Piqué verrast met zijn boodschap de hele voetbalwereld. Hij verloor dit seizoen zijn basisplaats bij de Catalanen onder coach Xavi. Mogelijk speelde dat een rol bij zijn beslissing.

’25 jaar geleden sloot ik me voor het eerst aan bij Barça’, zei hij in een video. ‘Ik ging weg, maar kwam ook weer terug. Het voetbal, de club en de fans hebben mij alles gegeven. Intussen zijn al mijn dromen uitgekomen. Dit is het moment om de reis tot een einde te brengen. Ik heb altijd gezegd dat er nooit meer een andere ploeg zal komen na Barcelona. Het duel van zaterdag wordt mijn laatste in Camp Nou. Vanaf dan word ik een gewone supporter.’

De Spaanse verdediger kent een enorme erelijst. Hij werd met Spanje wereldkampioen (2010) en twee maal Europees kampioen (2008 en 2012). Met Barcelona veroverde hij acht landstitels, won zeven keer de Copa del Rey en drie keer de Champions League. Hij speelde 615 wedstrijden in het shirt van de Blaugrana. Met Manchester United pakte hij in het begin van zijn loopbaan ook nog een Beker met de Grote Oren en een Premier League-titel.

Piqué werd door Spaans bondscoach enigszins verrassend nog opgenomen in de 55-koppige voorselectie voor het WK in Qatar (20 november-18 december). Hij kondigde in 2018 nochtans al zijn afscheid aan La Roja aa,. Na zijn boodschap van donderdag lijkt de kans onbestaande dat Piqué effectief naar Qatar zal afreizen.

Partner Content